Пчелица

ВРТИЋ „ПЧЕЛИЦА“
 
Наш вртић налази се у непосредној близини ОШ "Паја Јовановић" и градског језера.
Зграда вртића је наменски грађена, има две радне собе, хол, санитарни чвор и чајну кухињу за припремање ужине за децу. У саставу вртића је пространо и лепо двориште опремљено справама за игру.
Зграда је реновирана и детаљно уређена, тако да представља безбедно и пријатно место за боравак деце.
 
Како радимо:
У вртићу се остварује припремни предшколски програм са око педесеторо деце узраста 5,5 – 6,5 година. Боравак деце је полудневни (5 сати), а припремни предшколски програм реализују две васпитачице, Јованка и Мирјана, са две васпитне групе. О хигијени у вртићу и ужини брине помоћна радница Славица.
 
Шта све радимо у вртићу:
Дружимо се, играмо и учимо. Припремамо се за школу тако што учимо да причамо приче, рецитујемо, певамо, оријентишемо се у простору и времену, сазнајемо нове ствари о себи и свету који нас окружује, али и тако што учимо да будемо самостални, да слушамо друге кад говоре и поштујемо их, да чекамо свој ред, да имамо своја права и обавезе.
Током године припремамо се за јавне наступе (приредбе), обележавамо значајне датуме, одлазимо у шетње и посете и дочекујемо своје другаре из других вртића, бавимо се спортским активностима…
 
Радно време:
Наш вртић је за децу отворен сваког радног дана од 7:30 до 12:30. Рад се одвија према календару рада за основне школе на територији АП Војводине, тако да деца имају зимски, четвородневни јесењи, пролећни и летњи распуст.