Лептирић

ВРТИЋ „ЛЕПТИРИЋ“
 
Вртић "Лептирић" налази се у центру Вршца (Трг Николе Пашића 2), у близини ОШ "Вук Караџић", цркве Св. Николаја и Владичанског двора. Зграда вртића није наменски грађена, али је адаптирана за потребе смештаја и васпитно-образовног рада са децом предшколског узраста.
Радне собе (4) су светле и простране, а последњих година у објекат је уведено централно грејање, санирана таваница и санитарни чворови. Двориште вртића је пространо, са лепом терасом и реквизитима за игру деце.
 
Како радимо: У вртићу борави просечно око 100 деце распоређене у 4 васпитне групе. Целодневни боравак (2 групе) омогућава деци боравак у трајању од 11 сати, док се полудневни боравак (5 сати) одвија у две смене које се смењују месечно. Са децом ради 6 васпитачица, а о хигијени и сервирању оброка старају се 2 помоћне раднице (Дана и Љиља).
Доручак и ручак за децу на целодневном боравку допремају се свакодневно у вртић из централне кухиње, а у чајној кухињи припрема се ужина за сву децу у вртићу.
 
Радно време:
Целодневни боравак: 5:30 – 16:30
Полудневни боравак: 7:30 – 12:30 (прва смена)
12:30 – 17:30 (друга смена)
 
По чему смо јединствени: Наш вртић се налази у старој адаптираној згради која је, због своје карактеристичне архитектуре и раскошне лепоте, под заштитом државе. Осим тога, у нашем вртићу се сваке године одржава централна Светосавска прослава поводом Дана Св. Саве, када наша деца припремају свечану приредбу уз славску сценографију, обичаје и изложбу дечјих ликовних радова.
 
Васпитачице: Нена (главни васпитач), Срданка, Луминица, Јелена, Санда и Анита.