Бубамара

ВРТИЋ „БУБАМАРА“
 
Вртић "Бубамара" налази се у улици Жарка Зрењанина бр. 87. Објекат је зидан наменски, а простор у коме деца бораве је сигуран, светао и простран. Имамо 6 радних соба, два хола за пријем деце (за обданиште и забавиште), два санитарна чвора, кухињу и фискултурну салу.
Сала за физичке активности деце је оно по чему је наш вртић јединствен у граду, а она је омиљено одредиште деце када дођу хладни дани. Дете предшколског узраста има изражену потребу за неспутаним кретањем и моторичким активностима: трчањем, скакањем, провлачењем, плесом, игром са другом децом… Захваљујући овом светлом и пространом простору, у могућности смо да дечју потребу за физичким активностима задовољавамо свакодневно и независно од временских прилика.
Када је време лепо трудимо се да што више времена проводимо напољу, тако да често са децом излазимо у наше лепо и пространо двориште. Травната површина по којој се може слободно кретати и трчати опремљена је и справама за игру: љуљашкама, тобоганом, пењалицама и пешчаником.
Наше радне собе су опремљене по кутићима у којима деца могу да се играју разноврсних игара и баве разним активностима које подстичу њихове способности, радозналост и жељу за учењем – кутић домаћинства, ликовног стваралаштва, коцака, библиотека…
 
Како радимо: У нашем вртићу бораве деца распоређена у седам васпитних група, по узрастима. На целодневном боравку (11 сати) је 5 васпитних група, а на полудневном (5 сати) 2 групе деце.
 
Са децом ради 10 васпитачица, а за сервирање оброка и хигијену у вртићу задужене су три помоћне раднице (Марија, Сузана и Данијела).
 
Оброци за децу припремају се у централној кухињи и довозе у вртић доставним возилом, свакодневно два пута (доручак и ручак). Осим доручка и ручка, деца у вртићу добијају и ужину.
 
У једној васпитној групи полудневног боравка, васпитно-образовни рад се одвија на српском и румунском језику. Активности се одвијају на српском језику, али је деци румунске националне мањине омогућено да поједине садржаје са својом васпитачицом обрађују на румунском језику.
 
Радно време вртића:
Целодневни боравак: 5:30 – 16:30
Полудневни боравак: 7:30 – 12:30 (прва смена)
12:30 – 17:30 (друга смена)
 
 
 
Кроз игру, музику, покрет, глуму, цртање, учење – наш вртић омогућава деци да развију своје креативне, интелектуалне и физичке способности.
 
Васпитачице: Вида (главни васпитач), Иванка, Дијана, Каја, Ивана, Мира, Тања, Кристина, Ленуца и Зорица