Skoči na sadržaj

Хуманитарна акција

Током  претходне недеље, од  19. до 22. маја,  у нашој установи је спроведена хуманитарна акција за помоћ деци из поплављених подручја. Одзив је, као и сваког пута када је потребно показати хуманост и солидарност, био одличан.  Деца, са својим родитељима и запослени у предшколској установи доносили су током трајања акције све оно што би могло да буде од користи деци која су остала без готово свега. Прикупљене су знатне количине: дечје гардеробе и обуће, дечје козметике и хране, постељине за бебе, колица, играчака, сликовница, бојанки и бојица. Акцији су се, самоиницијативно прикључиле и поједине приватне продавнице и апотеке и донирале пакете за децу.
Сакупљеном помоћи напунили смо  камион који нам је на услугу ставило приватно предузеће Д.О.О. „Шарк“, а њихов возач је, у пратњи наше колегинице, васпитачице Снежане Валтнер, превезао робу до Београда. Помоћ је испоручена прихватном центру у  Падинској Скели, одакле ће је Црвени крст даље дистрибуирати деци којој буде најпотребнија. Волонтери у прихватном центру најтоплије су се захвалили на послатој помоћи.
Ми се, такође, од срца захваљујемо свима који су учествовали у хуманитарној акцији. Искрено верујемо да смо на овај начин помогли некој деци да схвате да нису сама, сада, кад им је тешко. Осим тога, помогли смо и нашој деци да уче о доброти, хуманости и заједништву.