Skoči na sadržaj

Чепом до осмеха

Cepom do osmeha-001

ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА
 
Хуманитарно-еколошка акција сакупљања пластичних чепова ради помоћи деци са инвалидитетом да им се омогући лакше функционисање у образовању.
 
Опис

Водећи се начелом хуманог деловања, као универзалне и непролазне вредности у друштву, Вања Петковић покретач је пројекта под називом Чепом до осмеха. Као дипломирани еколог, у сарадњи са студентима екологије Факултета у Новом Саду, па и шире, са комшијама, пријатељима успела је да прикупи огромну количину чепова и да се конкретно овај пројекат оствари у Словенији. Сада га покрећемо у Србији, да помогнемо нашим малишанима. 
Тамо су постигнути фантастични резултати у сакупљању пластичних чепова. Принцип пројекта је једноставан, али показало се и ефикасан. Сакупљене количине чепова од пластике се откупљују, а прикупљена средства се користе у хуманитарне сврхе, конкретно ова акција је дала акценат на децу са инвалидитетом, у зависности од детета и његових потреба наша акција ће куповином одређеног помагала, компјутера или слично омогућити им лакше функционисање у свакодневном животу и образовању. Истоврмено постиже се и еколошки допринос у очувању животне средине. Носиоцима пројекта било би велико задовољство и част да акција заживи у целој Војводини па и шире, у школама, забавиштима, продавницама, кафићима…
Прикупљање би се обављало на више, за то одређених, пунктова у месту. Потребно је прикупити пластичне чепове, типа од јогурта, млека, сокова, средстава за кућну хемију ( детерџенти, паста за зубе, омекшивач, шампон, крема за руке итд.) Сваки чеп је јако битан, један осмех!
Резултати акције биће пропраћени медијски, па и путем данас незаобилазних друштвених мрежа. Под паролом: Сакупљај пластичне чепове и измами нечије осмехе позивамо све који то желе да се прикључе овој акцији.
На youtube можете погледати како изгледа та акција. 
Najvecji mozaik iz plasticnih pokrovckov na svetu – Projekt "Podari pokrovček“
Прво дете којем смо одлучили да помогнемо је Давид Мерњик из Пивница, рођен 15.08.2005 године и болује од синдрома Lesch-Nyhan E791.Од пара које добијемо продајом чепова намеравамо малом Давиду да купимо сто са посебним потребама за учење у школи. Унапред се захваљујемо у име родитеља и све деце којима је оваква помоћ преко потребна.
 
Локације наших кутија: 
 

 

АРАНЂЕЛОВАЦ
БАЊА ЛУКА 
БАЧКИ МОНОШТОР
БАНАТСКИ КАРЛОВАЦ
БАНОВЦИ:
БЕОГРАД
БАЧКА ТОПОЛА:
БАЧКА ПАЛАНКА
БАЧ
БЕОЧИН
БЕЧЕЈ
ЧЕРЕВИЋ
ДОРОСЛОВО
ДЕСПОТОВО
ГАЈДОБРА, НОВА ГАЈДОБРА
КОВИЉ
КИСАЧ
КУЛПИН
НАДАЉ
НОВА ВАРОШ
НОВИ ПАЗАР
НОВИ САД
ОЏАЦИ
ПАДИНА, КОВАЧИЦА
ПАДИНСКА СКЕЛА:
ПОЖАРЕВАЦ
ПИВНИЦЕ
РУДНИК
СИЛБАШ, ПАРАГЕ, ДЕСПОТОВО
СОМБОР:
СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ
ВИЛОВО
ЗУБИН ПОТОК
ТОПОЛА
ВРБАС, КУЦУРА, ЗМАЈЕВО:

 
ВРШАЦ
СТР" Електротехника", 2. октобар 74, радно време је од 8-13 сати и 17-20 сати, а суботом од 8-14 сати
.