Skoči na sadržaj

Пажљивкова смотра

У Вршцу учествовало 10 основних школа и 12 група предшколаца

Град Вршац, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, у Народном позоришту „Стерија“, трећу годину заредом, организовао је такмичење у познавању саобраћаја за предшколце и ученике првог и другог разреда под називом „Пажљивкова смотра“.

На такмичењу је учествовало 10 основних школа и 12 екипа предшколаца. Циљ пројекта је да деца у раном узрасту усвоје правила понашања у саобраћају и да као пешаци буду безбедни учесници у саобраћају.

Испред Града Вршца присуствовао је Мирослав Лепир, члан Градског већа за образовање, који је истакао да су сва деца показала одлично знање.

“Као и на сваком такмичењу, тако и на овом, поред изузетно показаног знања свих учесника, издвојили су се ученици Основне школе „Олга Петров Радишић“, који су победили у конкуренцији првих и других разреда, а у конкуренцији предшколаца најбоља је била екипа из вртића Пчелица. Честитамо победницима и желимо им пуно успеха на регионалном такмичењу, које ће се одржати у Вршцу, 27. маја, а победници ће се пласирати на републичку смотру, коју организује Агенција за безбедност саобраћаја“, изјавио је Лепир.