Skoči na sadržaj

„МИ СМО СА ВАМА“ – програм подршке родитељству

У нашој предшколској установи почињу да се реализују активности подршке родитељима деце јасленог узраста (деца од 1 до 3 године), са циљем да код родитеља развијамо и подстичемо вештине подстицајног и квалитетног старања о деци. Активности су испланиране у оквиру пројекта „Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству“ у којем учествују 34 локалне самоуправе у Републици Србији.

Од фебруара 2024. године, организоваћемо сусрете родитеља деце јасленог узраста и дефектолога, током којих ће родитељи моћи да добију важне и корисне информације о дечјем развоју, улози родитеља/старатеља у подстицању развоја детета, али и да постављају питања о ономе што их занима и о чему желе више да сазнају. Сусрети са дефектолозима под називом „МИ СМО СА ВАМА“ одржаваће се једном месечно и претходиће им пријава, јер је број места ограничен.

  • Где ће се реализовати сусрети родитеља са дефектолозима?

У неком простору Предшколске установе (у зависности од броја пријављених учесника)

  • Када ће се одржавати сусрети?

Једном месечно, почев од друге половине фебруара 2024. године, у поподневним сатима

  • Ко може да присуствује сусретима?

Родитељи деце јасленог узраста (маме, тате, оба родитеља, законски заступници/старатељи…)

Линк за пријаву за први сусрет са дефектолозима ће вам проследити васпитачи ваше деце током следеће недеље, а сусрет ће се одржати након празника, Дана државности Р. Србије. О тачном датуму и месту одржавања сусрета ћемо вас благовремено обавестити.