Skoči na sadržaj

Изложба „Будимо и еко и важан неко“

У Дому војске отворена је изложба дечијих радова „Будимо и еко и важан неко“, која је реализована у сарадњи Предшколске установе „Чаролија“ и Културног центра Вршац. Присутне малишане, њихове васпитаче и родитеље, на отварању изложбе, поздравили су члан Градског већа задужен за ресор образовања Мирослав Лепир и директор Културног центра Вршац Давор Стојковић.

Изложба је истакла важност еколошке свести и одговорности према заштити животне средине, а настала је кроз програм „За чистије и зеленије школе у Војводини“, подржан од стране Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, чији је циљ подизање еколошке свести међу младима и подстицање активности које доприносе чистијем и зеленијем окружењу у школама и локалним заједницама.

Овом изложбом наглашена је и важност подршке најмлађима како би се изградила одржива будућност за све нас. Њихово искуство и едукација о екологији представљају кључ за стварање здравијег и одрживијег друштва. Сјајни дечији радови, приказани на изложби, подсетили су нас, у најбољем смислу, да је брига о животној средини заједничка одговорност свих нас, а посебно оних који се баве образовањем и васпитањем најмлађих.